Badrum Interiör Invändigt

Det börjar dra ihop sig – en månad kvar till slutbesiktning!

september 3, 2018

Då är det en månad kvar tills det är dags för slutsamråd med kommunen och slutbesiktning.

För er som inte har koll på hur slutet av ett bygge går till så kommer en liten kort info. Innan man får börja bygga ett hus är det ett antal delar man behöver göra så som att ansöka om bygglov där husritningen matchas mot detaljplanen i området du tänkt bygga, och så ska man på tekniskt samråd med kommunen. I det tekniska samrådet som kommer efter man fått bygglov ska man som byggherre, dvs vi som bygger, uppvisa kontrollplan för byggnationen och tekniska handlingar för att få startbesked och med det börja bygga huset. Vår kontrollansvarige var den som hade tagit fram de mesta handlingarna och när vi hade vårt tekniska samråd så snöade inspektören in starkt på energi, el och förbrukning. Nu när bygget nästan är klart är det dags för kommuntjänstemannen/kvinnan att komma ut till huset, gå igenom det och godkänna det innan man som byggherre får ta huset i besittning, dvs flytta in. Man har även två besiktningar i slutet på byggprocessen. Den första är en kontrollbesiktning där huset gås igenom noggrant och det som behöver korrigeras ska därefter korrigeras inom två veckor. Vi har fått tid för vår slutbesiktning den 3 oktober och då ska alla ändringar  och fixanden vara klara i huset.

Den här helgen har gått åt till att skruva, skruva och skruva… Vi tyckte att vi var riktigt smarta som avräknade all inredning i badrummen och tvättstugan. Istället tog vi och handlade inredning på IKEA som vi nu måste montera ihop för att byggarna i veckan ska sätta upp dem i huset. Och det är en del kartonger… tre kommoder till badrum, två spegelskåp, ett badrumsskåp och sedan all inredning till tvättstugan. Där ska byggas linneskåp, lådor för att sätta tvättmaskin och torktumlare på, lådor och utdragsskåp under diskhon. Ett jättebra beslut när vi satt och gjorde slutbeställningen på Eksjöhus och såg hur mycket pengar vi kunde spara, men som nu känns extremt drygt. Vi växlade i helgen vem som byggde och vem som hade hand om barnen. Sammanlagt över 40 timmar skruvande! Händerna är nu fulla av skrapsår och blåsor, men det blev riktigt fint!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply