Om oss

Hur man löser att stå utan boende

augusti 28, 2018

Det kan vara så att en del av er som läser denna blogg tvekar kring att bygga hus för det här med försäljning av befintlig bostad och tillträde till ny. Många banker kräver ju idag att man säljer först och för oss som bygger hus kan det bli en lång tid i behov av ett mellanboende.

Vi sålde precis innan marknaden blev så osäker som idag, men vi valde ändå att sälja långt innan vårt hus skulle stå klart. Ja, faktiskt innan ens första spadtaget hade tagits. Vi resonerade som så att vi ville veta vad vi hade för ekonomi till bygget innan vi valde både hus och tillval. Vi hade sedan tur då våra köpare kunde dröja med inflytt till 8 månader efter köp vilket gjorde att vårt behov av mellanboende har varit från juni – oktober. Fyra månader sammantaget med våra fyra barn i kappsäck. Nog har en och annan lyft på ögonbrynen och tyckt vi varit tokiga, men vi känner fortfarande att det var väl värt att sälja först!

Så här har vi löst vår mellanperiod:

Vi lyckades hitta ett närliggande litet lägenhetshotell som erbjöd långtidshyra. Vi hyrde en lägenhet på 38 kvm under först en månad innan sommar och semester och sedan två månader på samma ställe efter lång semester/arbete på annan ort. Semestern tillbringade vi lite överallt, i kappsäck med takboxen fylld av allt vi kan behöva under de sju veckor vi stod utan boende. Sedan flyttade vi tillbaka till våra 38 kvm på lägenhetshotellet. Kostnaden per natt är något högre än om vi skulle hyra ett hus via Blocket under perioden, men eftersom vi på detta sätt enbart betalar en hyra under kortare tid blir ändå summan helt ok. Vi valde att hellre lägga pengar på att få en semester med barnen.

Så ni som funderar på att bygga men tvekar på grund av mellanperioden – våga ändå! Våra barn älskar att bo i vår lilla tvårummare, de tycker att det är mysigt. Och även om vi ibland känner att det är grejer överallt, så funkar det helt klart bättre än väntat.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply