Badrum Byggare Inspiration Interiör Invändigt

Kakel och klinker och ett och annat badkar…

maj 15, 2018

Vi har tre badrum i huset. Ett på nedre våningen, ett badrum som vi kallar ”barnens badrum” på övervåningen och så vårt föräldrabadrum som vi tidigare berättat om.

Nedre badrummet är nu äntligen allt bestämt kring. Vi kommer ha samma färger på klinker och kakel i både det nedre och ”barnens badrum”. Efter mycket tankeverksamhet har vi fallit på att ha helt grå badrum, samma ton på både golv och vägg. Väggarna kommer vara 60*60 och golvet 30*60, förutom i fallen. Vi har dessvärre insett att unidrain blev för dyrt för oss och kommer därför ha ”vanliga” avlopp. Vi har hittat ett par riktigt snygga där man skär ut en del av kakelplattan mitt på så avloppet kommer ändå vara relativt dolt.

Vi valde tidigt att räkna av all inredning till badrummen. Därför behöver vi nu verkligen bestämma oss! Handfaten och kommoderna har vi valt att ta från IKEA. Vi har hittat riktigt fina och grymt prisvärda därifrån. Blandarna kommer i barnens badrum vara beröringsfria i rostfritt och även rostfritt på nedervåningen. Inspirationen till helgrå badrum kommer från en mängd platser, men vi tror verkligen att det kommer bli riktigt bra.

En kul inredningsdetalj som vi kommer köra på i ”barnens badrum” är handdukstorkar från Nordhem, Kaknäs heter dem. De är helt enkelt en ”pinne” med ett antal krokar på. Känns givet i ett badrum där fyra smågrabbar ska kunna hänga upp sina våta handdukar. 

”Barnens Badrum” är nära på 10 kvm och kommer ha både dubbelduschar, bastu och ett badkar. Efter en hel del velande fram och tillbaka så fastnade vi för detta badkar. 

Det känns rymligt och modernt och kommer se riktigt fint ut under våra tre fönster som vi har i detta större badrum.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply