Inspiration Interiör Kök Smarta hem Val

Miele Show-room i Solna

januari 2, 2018

Idag åkte vi till Miele i Solna för att kika lite på de produkter som vi valt ut ur Eksjöhus tillvalskatalog. Detta kanske verkar omvänt, att vi borde åkt innan vi valde tillvalen, men vi hade helt enkelt inte tid. Vi tittade istället på produkterna online och valde utifrån prestanda och annat vi önskade.

Miele-produkter kommer finnas i tvättstugan – tvättmaskin och torktumlare och i köket. Däremot har vi valt att avräkna kyl och frys. Vi ville gärna ha inbyggnadsvarianter med front i samma stil som övriga köket och dessa tillval blev så dyra då att vi istället kommer att ta lite tid att efterforska på vilka sorter som kan fungera till måtten och köpa på egen hand. Sen har vi förstått att Mieles kyl och frys är bäst i klassen… men det är så med husbygge. Prioriteringar måste göras.

På Miles show-room i Solna var personalen supertrevliga. De tog sig tid och vandrade runt med oss och visade oss både det vi valt och gav oss lite att tänka på. Vi har till köket valt två ugnar, dessa valde vi att ta i standardutförande och även micron kommer i standard. Vår spis har vi valt att placera på köksön och den har vi valt att lägga lite mer pengar på. Det vi framförallt ville var att den skulle kunna ”prata” med fläkten, alltså att fläkten ska kunna gå igång samtidigt som man sätter på spisen. Miele kallar detta Con@ctivity. Överhuvudtaget håller vi på en hel del med att läsa in oss på s.k. ”smarta” hem för att skaffa oss praktiska och digitala förenklingar på tillvaron. Mer om det kommer senare – håll utkik!

Vi hann även prata en hel del om vår önskan med en takfläkt integrerad i taket. Detta är verkligen en stark önskan från oss. Vi vill slippa ha en fläktkåpa som hänger ner och stör ljuset och även avskärmar umgänget. Miele har dessutom ett par riktigt snygga varianter. Vi ska förhoppningsvis ha byggmöte med ”vår” byggare inom ett par veckor och kommer då få möjligheten att prata med honom om detta är möjligt att få till. Det verkar däremot som om vi kommer behöva bygga ner taket lite grann för fläkten. Eftersom vi har 2,60 i takhöjd kommer annars fläkten riskera att hamna för långt bort från spisen. Den här varianten är det som vi har spanat in.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply