Exteriör Husstil New England Ytterdörr

New England-stil och exteriör

december 30, 2017

Vårt hus har vi valt att bygga i New England stil. Panelen kommer vara liggande s.k. z-panel  i vitt. Vi har valt att låta plåten på hängrännor mm vara vita och taket kommer bestå av mörkgrå takpannor från Bender. På fönstren kommer det finnas utanpåliggande spröjs. Dörrarna hade vi en hel del diskussioner om. Just ytterdörr är så markerande för ett hus. Vi valde till slut att ta en dubbeldörr på framsidan i mörkgrå för att gå i ton med taket, samma färg kommer ytterdörren till tvättstugan ha. Ovanpå båda ytterdörrar kommer vi ha ett s.k. överljus. Det är ett extra fönsterparti som ligger ovanför dörren innan panelen. Detta beror på att vi valt att öka takhöjden på bottenvåningen till 2,60 m. ett val som vi är riktigt nöjda med!

 

Vi kommer på baksidan att ha stora fönster mot trädgårdens baksida. Vi har valt att lägga lite extra tanke på fönstersättningen i förhållande till insyn och till väderstreck. De flesta fönster är därför i syd och väst-läge. På baksidan har vi i vårt burspråk satt i en fönsterdörr/pardörr som öppnar upp från matplatsen till vårt framtida trädäck. Och ovanpå burspråket kommer det finnas en balkong. Förhoppningsvis med lite fin utsikt över Vallentunasjön.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply