Husleverantörer Husritningar Val

Konsten att jämföra hus och hustillverkare – Del 3 – Eksjöhus

oktober 31, 2017

De flesta hustillverkare har kataloger med deras standard och tillval, men de är utformade på olika sätt och allt är inte prissatt. Vi skapade en Excelfil där vi allt eftersom la till saker vi kände var viktiga och märkte ut där saker var standard respektive tillval och vad priset på tillvalet var. Och där märkte vi att det skiljde ganska mycket på allt ifrån isolering i ytterväggar, golv, om målning/tapetsering ingick i entreprenaden, värmesystem, kök, vitvaror osv. I slutändan föll valet för oss på Eksjöhus, baserat på tre viktiga punkter:

  • Engagemanget hos säljaren – alltid tillgänglig, snabb att återkoppla, villig att diskutera, hjälpa och i allmänt förtroendeingivande
  • Standarden på huset – genomgående hög standard på stort och litet och därmed färre dyra tillvall att göra
  • Stabil hustillverkare – Eksjöhus är en av tillverkarna som bygger flest hus i landet per år

Vi kände direkt att välja hustillverkare var det stora valet. Inredning mm kan man alltid ändra i efterhand, det viktiga är att få ett gediget hus byggt och en resa som bjuder på så få obehagliga överraskningar som möjligt. Samtalen med Daniel på Eksjöhus var från första starten mycket förtroendeingivande. När vi ringde honom första gången tog han själv initiativ att åka och kika på tomten för att kunna ge en offert som bygger på faktiska förhållanden. Ingen av de andra säljarna gjorde detta utan vår inrådan till det. Vi fick gott förtroende för markkillen som följde med och fick en bild över kostnaden som vi tror kommer hålla. Dessutom som vi skrivit ovan är standarden på huset betydligt bättre än de andra två leverantörer som vi till slut jämförde med varandra.

Vi tänker att alla husbyggen har plus och minus med sig. Så var det även när vi byggde det hus vi nu bor i. Men det viktiga är att kontakten med husleverantören känns seriös och att det finns en förtroende. Det känner vi att vi fått.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply